Quadrant Kindercentra op de Oranjelaan

“Uitbreiding kinderopvang in Waddinxveen”

Dinsdag 20 februari tekenden aannemersbedrijf Houtman en Quadrant Kindercentra het contract voor de verbouwing van een nieuw kindercentrum op de Oranjelaan in Waddinxveen. De voormalige Prins Willem-Alexanderschool wordt omgebouwd naar gezondheidscentrum met een huisartsenpraktijk, verschillende paramedische disciplines én kinderopvang.

Houtman gaat aan de slag met de inrichting van het kindercentrum. In het casco opgeleverde gebouw komen mooie, grote ruimtes voor 3 kinderdagverblijf groepen en twee groepen voor buitenschoolse opvang.

Een duurzame locatie
Duurzaamheid is een van de speerpunten van Quadrant. Zij heeft de ambitie om de groenste kinderopvangorganisatie van het Groene Hart te worden. Daarom wordt het pand aan de Oranjelaan gasloos, goed geïsoleerd en komen er o.a. zonnepanelen, een warmtepomp, LED-verlichting en energiezuinige apparatuur. Ook wordt het (speel)plein groen en natuurlijk ingericht en wordt er een luier-recyclecontainer geplaatst. Hier kunnen ook ouders de thuis gebruikte luiers deponeren.

Start kinderopvang
Als alles volgens planning verloopt, kan Quadrant in het najaar van 2024 starten met de opvang. Ouders in Waddinxveen kunnen hun kinderen binnenkort al inschrijven. Zowel ouders, de gemeente als Quadrant zijn blij dat er in Waddinxveen meer opvangplekken komen. Met dit nieuwe kindercentrum wordt voorzien in het kinderopvangtekort dat in Waddinxveen speelt.

Werkgelegenheid
Naast opvangplekken komen er ook mooie vacatures bij voor pedagogisch medewerkers. Zij worden van harte uitgenodigd om te solliciteren bij Quadrant.