BSO Westervriend

Speelplezier voor jong en oud

Over BSO Westervriend

Mooie, eigen ruimtes met zowel uitdaging als rust

Naast een peutergroep van Quadrant, is er in de Westerschool ook buitenschoolse opvang. De Westervriend is de gezelligste BSO van de wijk Korte Akkeren. Omdat alle kinderen op één groep spelen, kent iedereen elkaar en leren we veel van elkaar. We doen actief mee aan het ‘Groen doet Goed’-project in de wijk en zijn vaak te vinden in de Futseltuin.

Scholen
De kinderen die op BSO Westervriend spelen, komen van de basisscholen de Westerschoolde Goudakker en de Kas, maar ook andere kinderen zijn van harte welkom op deze BSO.

Openingstijden
BSO Westervriend is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag na school tot 18.30 uur open. Op woensdag van 11.30 tot 18.30 uur is de opvang op de Westervriend dependance. De dependance is gevestigd op de bovenverdieping van kindercentrum de Petteflet aan de Lethmaetstraat.
Op maandag tot en met vrijdag kunnen kinderen ook voor schooltijd bij ons terecht (vanaf 7.00 uur). Op woensdag zitten we dan op de dependance. Wij zorgen dat de kinderen op tijd op school zijn.

Speelruimte
Wij maken gebruik van ons eigen gezellige, knusse lokaal. Wij hebben een keuken met bar waar geregeld kookactiviteiten georganiseerd worden. Daarnaast is er genoeg speelmateriaal voor iedereen, zoals een winkeltje, poppenhoek, playmobil, bouwblokken en knutselmateriaal. Ook de gymzaal wordt intensief gebruikt! Buiten spelen we op het kleuterschoolplein, waar een zandbak en speeltoestellen staan en het speelmateriaal (zoals fietsen, karren en scheppen) wordt buiten gezet. De grotere kinderen mogen ook op de rest van het schoolplein.

Op woensdag op de dependance spelen we samen met de kinderen van de dagopvang. Leuk als je broertje of zusje daar naar toe gaat! We  spelen niet alleen op het buitenterrein van de Petteflet, maar we gaan regelmatig naar de Futseltuin waar we kunnen ‘klussen’ met de buurtbewoners.

Activiteiten
De kinderen beslissen mee wat er gedaan wordt op de BSO. Regelmatig geven zij aan wat zij zouden willen doen en met elkaar bespreken we wat haalbaar en uitvoerbaar is. Sport.Gouda biedt regelmatig activiteiten voor de buurtkinderen aan op het schoolplein van de Westerschool. De BSO-kinderen die dat leuk vinden, mogen daar aan mee doen. Onze medewerker is daar dan ook aanwezig.

Vakantieopvang
Tijdens vakanties bieden wij een aangepast vakantieprogramma met leuke uitjes en activiteiten. Op woensdag en vrijdag in de vakanties gaan de kinderen naar BSO de Ontdekkingsreizigers.

Pedagogisch werkplan
Inspectierapport

BSO Westervriend

LRK-nr. 342003367

Basisschool de Westerschool
Jacob van Lennepkade 2
2802 LH Gouda

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag |
van 7:00 tot schooltijd
na school tot 18.30 uur

Tel. 06 81 15 76 41

Waarom kiezen voor BSO Westervriend?

Spelletjes in de speelzaal

In de aparte speelzaal worden de leukste, actieve spelletjes verzonnen.

Groot speelplein

Met veel speelmateriaal om je uit te leven.

Kookactiviteiten

In de keuken worden regelmatig de lekkerste (en het liefst gezondste) dingen bereid.

Hoe ziet een middag op onze BSO eruit?

Na schooltijd

Ontvangst

Kinderen van de Westerschool komen zelf naar de BSO. Kinderen van scholen in de buurt worden opgehaald door onze medewerkers.

15:00

Fruit eten

Even samen kletsen over de schooldag met wat fruit erbij.

15:30

Activiteit

Welke activiteit staat vandaag op het programma? Kies je daarvoor of ga je wat anders doen?

17:00

Snack

Net voordat iedereen opgehaald wordt, eten we nog even een cracker of datgene wat tijdens een kookactiviteit is gemaakt.

17:15 - 18:30

Naar huis

De ouders zijn weer klaar met werken en de kinderen worden opgehaald.

Het inschrijfproces

Je wilt een plekje voor je kind? Zo verloopt je inschrijving:

01

Inschrijving

Je vult jouw gegevens en die van je kind in. Welk soort opvang wil je? Op welke locatie? En welke dagen? Direct na je inschrijving ontvang je een e-mail met een overzicht van de inschrijving.

Om de inschrijving te starten klik je op de knop ‘Direct inschrijven’ hieronder.
02

Verwerking

Jouw inschrijving komt bij ons binnen. We verwerken je gegevens in ons systeem. Gelijk kijken we of de gewenste plek vrij is.

Is er nog geen plek vrij, dan plaatsen wij jouw kind op de wachtlijst van de gewenste locatie. Wij kunnen helaas niet precies zeggen hoe lang het duurt voor er wel een plek vrij komt.
03

Contact/aanbod

Als er een plek vrij is, ontvang je een aanbod per e-mail.
Soms is het aanbod helaas niet voor alle gewenste dagen en blijft de rest nog op de wachtlijst staan.

Voor een plek op de BSO ontvang je ongeveer 6 maanden van tevoren bericht over de plaatsing.
04

Overeenkomst

Wanneer je het aanbod hebt geaccepteerd, ontvang je van ons
de plaatsingsovereenkomst.
Deze versturen wij per e-mail.
Je kunt deze digitaal ondertekenen.

Voor de startdatum neemt een medewerker van de
locatie contact op voor een intake-/kennismakingsgesprek (telefonisch of per e-mail).

Vragen? Wij staan voor je klaar.

Suzanne Tettero

Pedagogisch coach & senior pedagogisch medewerker s.tettero@quadrantkindercentra.nl 06 82 32 44 20