Contracten

Contracten

Hoe werkt het digitaal ondertekenen van mijn plaatsingsovereenkomst?

Quadrant werkt met digitaal ondertekenen. Dat betekent dat je geen plaatsingsovereenkomst per post ontvangt (zoals je wellicht eerder van ons gewend was), maar per mail. Deze kun je digitaal ondertekenen. Na het ondertekenen is de getekende overeenkomst terug te vinden in het ouderportaal Konnect. Deze wordt 6 weken voordat de plaatsing start geactiveerd. Je ontvangt automatisch een activatielink. Indien jouw portaal nog niet actief is en je wilt de overeenkomst downloaden, dan kan dat alleen tijdens het begin van het ondertekenproces.

Hieronder zijn de stappen van inschrijving naar plaatsing beschreven:

  1. Ouder schrijft zijn/haar kind in (via de website)
  2. De planner kijkt, voor dagopvang / buitenschoolse opvang ongeveer 6 maanden voor de gewenste startdatum of er plek is. Voor de peutergroep is dat ongeveer 3 maanden
  3. De ouder krijgt per mail een aanbod voor opvangdagen
  4. De ouder geeft per mail aan of het aanbod akkoord is of niet
  5. Na akkoord van de ouder volgt een overeenkomst om digitaal te ondertekenen
  6. Zodra het aanbod past bij de vraag van de ouder, stuurt de planner een mail met daarin een verzoek om de plaatsingsovereenkomst digitaal te ondertekenen (link in de mail)
  7. De ouder kijkt de overeenkomst goed door en tekent via ondertekenen.nl
  8. De ouder ontvangt een mail dat de plaatsing definitief is
  9. Het ondertekende document staat voor de ouder ook in het ouderportaal

LET OP: Het kan zijn dat er nog geen aanbod gedaan kan worden, omdat de locatie of dag vol zit. De planner neemt dan contact op en gaat samen met de ouder op zoek naar een eventuele andere oplossing.

Wat kost dagopvang en buitenschoolse opvang?

Wij brengen u brutoprijzen in rekening. Van de overheid ontvangt u een tegemoetkoming in de kosten, de kinderopvangtoeslag. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

De hoogte van jouw nettokosten kun je berekenen op de site van de Belastingdienst. De kinderopvangtoeslag als bijdrage in de kosten van de Belastingdienst ontvang je rechtstreeks op je rekening.

We hebben ook een rekentool op onze website die een berekening voor je maakt.

Tarieven kdv (dagopvang) en BSO (buitenschoolse opvang)

Hoe kan ik (gedeeltelijk) opzeggen?

Opzeggen kan per e-mail naar onze klantenservice: info@quadrantkindercentra.nl.

Er geldt een opzegtermijn van 1 maand en een minimale plaatsing van 3 maanden.

Waarom betaal ik voor nationale feestdagen?

Omdat op feestdagen – net als in alle andere branches – de salariskosten doorlopen, worden de uren op feestdagen in rekening gebracht. Deze uren komen in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag. De facturatie is conform de geldende afspraken tussen de kinderopvangbranche en het ministerie. Als de kinderopvangbranche de uren niet in rekening zou brengen, wordt het uurtarief iets hoger (de salarissen moeten immers wel betaald worden) en dat is fiscaal voor ouders niet aantrekkelijk.