Scholingsdag

Scholingsdag

Heeft dit nog consequenties voor mijn kinderopvangtoeslag?

Als je kind normaal gesproken op vrijdag 14 juni zou komen, heb je geen recht op kinderopvangtoeslag voor deze dag. Denk eraan dat je dit aanpast bij de Belastingdienst als je kinderopvangtoeslag hebt aangevraagd. Of hou er rekening mee dat dit eventueel achteraf kan worden wordt teruggevraagd bij de definitieve berekening van je kinderopvangtoeslag.

Tip: de app “kinderopvangtoeslag”
Met deze app van de overheid kun je de kinderopvangtoeslag van dit jaar bekijken en wijzigen. Je logt alleen de 1e keer in met DigiD. Daarna log je in met een zelfgekozen pincode. Je kunt de app alleen gebruiken als je al kinderopvangtoeslag hebt aangevraagd.

Kan ik mijn kind nu op een andere dag naar de opvang brengen?

De dag kan niet geruild worden.

Het is de bedoeling dat de dag rouleert zodat niet elk jaar dezelfde kinderen en ouders hier hinder van ondervinden.
We weten nu nog niet op welke dag we in 2025 een studiedag hebben.

Mijn kind gaat elke vrijdag naar de opvang. Moet ik voor deze keer ook betalen?

De dag wordt gecompenseerd en niet in rekening gebracht of wordt achteraf aan je terugbetaald.

Dit betekent dat als je kind normaal gesproken op vrijdag 14 juni zou komen, je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag voor deze dag. Denk eraan dat je dit aanpast bij de belastingdienst als je kinderopvangtoeslag hebt aangevraagd. Of hou er rekening mee dat dit eventueel achteraf kan worden wordt teruggevraagd bij de definitieve berekening van je kinderopvangtoeslag.

Waarom is de scholingsdag op vrijdag?

Dit jaar is de scholingsdag op vrijdag. Wij streven ernaar dat de dag waarop wij de scholingsdag plannen, ieder jaaar rouleert. Op deze manier ondervinden niet elk jaar dezelfde kinderen en ouders hier hinder van. We communiceren vanaf eind van dit jaar op welke dag de scholingsdag plaats vindt in 2025.