Qflexibel

Qflexibel

Ik heb niet voldoende flexibel tegoed om een aanvraag te doen. Hoe los ik dit op?

Je kunt een gecombineerde betaling doen. Je kunt bij ‘Betaling’ bij dag aanvragen kiezen voor zowel uren uit uren flexibele opvang als op rekening.

Let op: je kunt geen ruiluren inzetten voor de aanvraag van flexibele opvang, ook niet als gecombineerde betaling.

Ik wil mijn opvang opzeggen. Ben ik nu mijn tegoed kwijt?

Als je opzegt, wordt de maandelijkse betaling voor je tegoed per beëindigingsdatum (per hele kalendermaand) stop gezet. Er wordt bekeken hoeveel uren je hebt ingekocht tijdens de overeenkomst. Indien dit niet overeenkomt met het aantal uren tegoed dat je hebt ingekocht (meer of minder dan het tegoed), dan ontvang je voor deze uren nog een factuur.

Er wordt jaarlijks een minimale afname voor Qflexibel-uren gehanteerd. Deze wordt teruggerekend naar 12 gelijke maandelijkse uren/bedragen en vervolgens gefactureerd over het aantal maanden waarover het contract loopt.

Ik krijg geen ruiluren bij het afmelden van Qflexibel. Klopt dit?

Ja, dat klopt. Bij op tijd afmelden worden de uren weer bij het Qflexibel tegoed gevoegd.

Kan ik een aangevraagd Q-blok annuleren?

Ja, dat kan. Ga in het ouderportaal naar Aanvragenoverzicht (via Agenda), open de aanvraag en klik op Aanvraag annuleren.
Je kunt een ingepland Q-blok tot 10 dagen van te voren annuleren.

Ik heb eind van het jaar nog Qflexibel tegoed over. Krijg ik dit terug betaald?

De uren die je ingekocht en niet verbruikt hebt, vervallen automatisch per 1 januari van het nieuwe jaar. De niet-verbruikte uren worden niet terugbetaald aan ouder.

Ik heb Qflexibel, waarom is het factuurbedrag zo laag?

Wij hebben het bedrag voor Qflexibel op het minimum aantal uren gezet. Dat bedrag wordt vooruit gefactureerd. Wanneer je meer uren nodig hebt, dan worden deze uren achteraf (de maand erna) gefactureerd.

Mijn Qflexibel tegoed is op. Kan ik nieuwe bestellen?

Ja, dat kan op twee manieren:

1. Tot uiterlijk 1 juli kun je je tegoed laten ophogen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Let wel op: alle tegoeden die je inkoopt en niet verbruikt, worden niet vergoed.
2. Bij het aanvragen van een Q-blok maak je gebruik van de betaalmethode ‘in rekening brengen op factuur’. Deze worden dan maandelijks achteraf gefactureerd (bovenop het maandelijks bedrag dat je voor je tegoed betaalt). De extra uren worden de maand erna in rekening gebracht. Je ontvangt hiervoor een aparte factuur.